Team 3

003

Design Narrative

Our group set out to design a building which fits within the cultural, programmatic, and social realities of the Ngocobo family. We have set out to do this through the usage of natural lighting, intelligent circulation planning, a combination of interlinked indoor/outdoor spaces which flex depending on time of day. Specific examples of this can be seen in the adjacencies between the outdoor sink, its kitchen, and how those spaces serve the garden, laundry, and cooking needs of the family. The economic center of the home straddles both public and private, by placing the lounge, kitchen, and creche, in a manner that has lines of sight crossing from multiple portions of the building, sharing the responsibilities of child care throughout. We’ve also taken into consideration the sustainability and resiliency portion of design, by locating each of the wet spaces along the northern wall, centralizing collection, use, and reuse, while decreasing costs by limiting plumbing runs and maintenance difficulty.

This design is currently accepting votes.
Click on the button below and vote for Team 3
Vote Here
003003003003
This design is currently accepting votes.
Click on the button below and vote for Team 3
Vote Here
We are fundraising to build this home
Funds will go towards the construction of the Ngcobo Family Home
Give